Novo zlato za "Vranac"

Bez autora
Jul 19 2012

Crnogorski Vranac 2009 kompanije „13. Jul - Plantaže" osvojio je zlatnu medalju, na prestižnom takmičenju "Les Citadelles du Vin 2012", koje je odžano u Bordou, u Francuskoj. Les Citadelles du Vin je internacionalno takmičenje u kvalitetu vina i rakija, koje spada u vodeće svjetske događaje iz oblasti vinarstva. U izrazito velikoj konkurenciji u kojoj je oko 25% uzoraka bilo iz Francuske, Vranac kompanije „13. Jul – Plantaže" osvojilo je 93.25 od mogućih 100 poena. Osvojiti 93 poena na takmičenju vina u Bordou, najznačajnijoj vinskoj regija u Francuskoj, i vjerovatno jednoj od najznačajnijih vinskih regija na svijetu, je izuzetan rezultat i uspjeh. Ovo je ujedno najbolje ocijenjeni uzorak Vranca, na ovom takmičenju u Francuskoj. Na takmičenju komisija je ocjenjivala 1045 uzoraka vina iz 32 zemlje svijeta. Vina su ocjenjivana po najvišim standardima, koje je utvrdila organizacija O.I.V (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin).

Novo zlato za "Vranac"Crnogorski Vranac 2009 kompanije „13. Jul - Plantaže" osvojio je zlatnu medalju, na prestižnom takmičenju "Les Citadelles du Vin 2012", koje je odžano u Bordou, u Francuskoj.

Les Citadelles du Vin je internacionalno takmičenje u kvalitetu vina i rakija, koje spada u vodeće svjetske događaje iz oblasti vinarstva.

U izrazito velikoj konkurenciji u kojoj je oko 25% uzoraka bilo iz Francuske, Vranac kompanije „13. Jul – Plantaže" osvojilo je 93.25 od mogućih 100 poena. Osvojiti 93 poena na takmičenju vina u Bordou, najznačajnijoj vinskoj regija u Francuskoj, i vjerovatno jednoj od najznačajnijih vinskih regija na svijetu, je izuzetan rezultat i uspjeh. Ovo je ujedno najbolje ocijenjeni uzorak Vranca, na ovom takmičenju u Francuskoj.

Na takmičenju komisija je ocjenjivala 1045 uzoraka vina iz 32 zemlje svijeta. Vina su ocjenjivana po najvišim standardima, koje je utvrdila organizacija O.I.V (Organisation Internationale de la Vigne et du Vin).

Međunarodnu komisiju činilo je 50 članova. Žiri je nagradio ukupno 307 uzoraka vina, od čega je 145 zlatnih medalja, 162 srebrne medalje. Prema pravilima medalje može odbiti samo 30% učesnika, kaže se u saopštenju kompanije 13.jul Plantaže dostavljenom Portalu Analitika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik